Selectează o Pagină

Descriere

TURF TICK

 

Turf Tick este un concept economic si dovedit de timp, fiind utilizat in mai multe tari din intreaga lume, de acum 25 de ani. Turf Tick incorporeaza un design real al capului plutitor, in care capul de taiere pivoteaza independent de transportor. Masina are un design deschis, cu o greutate centrala scazuta. Turf Tick ofera taieri de cea mai buna calitate, viteze mari, cu costuri de intretinere extrem de mici. Lama de taiere este condusa contrabalansat, rezultand zgomot redus si vibratii reduse. Turf Tick este compatibil cu sistemul standard de cutite R&R, precum si cu noul sistem de cutite, folosind o lama reversibila si discuri de brazda.

Turf Tick vine standard cu control electric al adancimii. Costurile mici de intretinere sunt obtinute prin utilizarea rulmentilor si a bucselor cu durata de viata lunga in toate partile mobile. Turf Tick are un sistem unic de rulare. Sistemul de rulare coopereaza cu benzi transportoare separate lateral (pentru stivuirea manuala). Turful nu poate trece sub tava de pornire a rollup-ului fara a fi rulat. Chiar si cel mai fragil gazon poate fi recoltat cu sistemul nostru. Acest sistem unic si patentat nu va fi gasit la alte recoltoare.

Turf Tick este un concept independent de tractor: se potriveste oricarui model de marca si model de tractor obisnuit. Putem furniza Turf Tick cu sau fara tractor. Turf Tick poate fi cuplat si decuplat de tractorul sau in cateva minute. Turf Tick se potriveste atat tractoarelor cu 2 si 4 roti. Turf Tick poate fi furnizat cu multe caracteristici optionale.

Cap de taietor plutitor liber de 15 grade. Turf Tick are 2 rame: un cadru principal cu transportorul si un cap de taiere cu rola, cutitul de taiere si cutitul taiat. Capul de taiere pivoteaza independent in raport cu cadrul transportor. Aceasta caracteristica are ca rezultat taieri extreme egale, de asemenea la viteza mare, deoarece lama poate urmari si adapta rapid conturul solului. Conexiunea de rotatie dintre cadrul transportorului si capul de taiere este amplasata in spatele si sub transportoare. Capul de taiere este complet accesibil si usor accesibil pentru reglare si intretinere. De asemenea, este foarte usor de intretinut lama taietoare cu actionare contrabalansata. Toate piesele rotative si mobile sunt echipate cu rulmenti cu role de calitate superioara, care asigura o viata lunga in timpul functionarii grele. Desigur, toate lagarele au etanse grele.

Grosimea rolei se poate regla folosind controlul electric al adancimii. Aceasta permite ajustarea fina pentru adancimea de taiere. Acesta este controlat prin buton cu ajutorul unui panou de control de pe scaunul soferului sau din pozitia de stivuire. In general, adancimea globala (reglare mare) este setata manual pe masina. Reglarea fina se face cu ajutorul panoului de control. Gazonul este alimentat in sus folosind benzi transportoare separate. Aceste curele trec pe tamburi din otel inoxidabil si aleg gazonul foarte aproape de sol, astfel incat gazonul tanar sa nu fie deteriorat si sa nu se rupa. Centurile sunt cunoscute pentru speranta lor de viata extrema.

Sistem de rulare cu tava de pornire-deget plasat intre benzile transportoare separate. Niciun gazon nu va trece sistemul de rotire nul. Acesta este un sistem dovedit si patentat, unic pentru recoltoarele Turf Tick. Folosind o tava de cauciuc flexibila pentru rularea primei parti dupa rulou, rola este protejata de rupere. Sistemul de rulare alungit, pentru o rulare lina, precisa si treptata, protejeaza chiar si gazonul mai tandru. Fiecare sul va lasa masina de recoltat cu clapeta sa in pozitie exacta. Rotile pinioane din cauciuc nu sunt de intretinere, nu se vor uza usor, oferind rezultate de top.

Transportor incrucisat: actionat hidraulic cu reglare de viteza pentru usurința stivuirii. Banda transportoare are un finisaj neted, astfel incat sa nu deterioreze gazonul. Centura este confectionata dintr-un material special. Optional este un transportor special pentru paleti, care poate fi agatat sau dezactivat ca un echipament agricol obisnuit.

Remorca este alcatuita dintr-un transportor cu palet si platforma stivuitoare si este montat in carligul cu trei puncte al tractorului. Remorca poarta, de asemenea, partea din spate a recoltoarei Turf Tick. Remorca are doua furci pentru a transporta o paleta pentru stivuire. Remorca este conceputa pentru a impartasi greutatea eficient: cea mai mare parte a paletului este purtata de carligul cu trei puncte al tractoarelor. Greutatea in exces (aproximativ 30% cand paleta este complet stivuita) este transferata rotilor remorcii. Cu aceasta caracteristica, tractorul are nevoie de o greutate mai mica din fata, iar masina face un lucru considerabil mai bun in campuri umede si alunecoase. De asemenea, paleta este asezata asimetric in spatele tractorului, astfel ca zona de stivuire va fi mai aproape de transportorul principal si de transportorul incrucisat care livreaza rulourile. Aceasta caracteristica asigura un confort optim pentru persoana care sta in spatele culegatorului care stiveaza paleta. De asemenea, va accelera procesul de stivuire. Platforma de stivuire nu are vibratii care sa asigure siguranta si confortul. Un cadru rotativ de palete si stivuitor usor accesibil asigura o functionare fara dificultati pentru incarcarea si evacuarea paletilor.

Cuplarea simpla si eficienta a tractorului dureaza doar cateva minute pentru a detasa masina de recoltat si remorca. Turf Tick poate fi ridicat folosind o montare speciala pentru tractorul clientului. Acest cadru ramane in permanenta pe tractor. Acesta va fi incorporat la tractor si se pare ca a venit initial cu tractorul.

 

SPECIFICATII TEHNICE 

 

  • Latimea de taiere: 16″ (optional 18″ sau 24″)
  • Lungime taiere: reglabila de la 45″ la 100″
  • Capacitate: pana la 1700 de metri patrati / ora
  • Latimea transportului: aproximativ 10 ft
  • Tipuri de rulmenti: bucati de alama in puncte de serviciu scazute, rulmenti sau bile in punctele de rotatie grele.
  • Tip transportor: 5 curele de cauciuc cu durata inalta – role din otel inoxidabil.
  • Tip lama: stil conventional sau sistem cu cutit nou (reversibil) care foloseste discuri de brazda.
  • Arbore cotit: Oțel intarit, echilibrat, pentru o functionare fara vibratii.
  • Tractor necesar: tractiune cu doua sau patru roti cu un carlig in trei puncte de 40 de CP de categoria II, priza hidraulica cu actiune minima.